Звіт про проведення акції "16 днів проти насильства"

Звіт

про проведення акції «16 днів проти насильства»

у Сновидовицькому ліцеї

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції - привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

З метою попередження проявів жорстокості та насилля, привернення уваги учнів до проблем насильства в учнівському колективі та протидії насильству в сім’ї в ліцеї було проведено чимало заходів спрямованих на запобігання та протидію насильству. Акція розпочалася з профілактичної загальношкільної акції “Синя стрічка – проти насильства”. Відомо, що синя стрічка символізує синці на дитячому тілі та водночас синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством До участі у акції були задіяні всі учасники навчально-виховного процесу: вчителі, учні, батьки, працівники соціально-психологічної служби.

У межах акції «16 днів проти насильства» соціальним педагогом та практичним психологом були проведені години спілкування: «Що таке насилля. Його форми. Як себе захистити» з учнями 1-11класів; «Насильству - СТОП!»- з учнями 7-8 кл. Учні 3-4 класів мали можливість переглянути відеоролики щодо Конвенції ООН з прав дитини стосовно профілактики насилля. Для учнів 7-8 класів була представлена онлайн - презентація «Як не стати жертвою насильства». Учні 1-2 класу долучилися до акції «Наші долоньки проти насильства», засвідчивши своє негативне ставлення до жорстокості та насилля. Також, працівники соціально-психологічної служби виготовили для учнів буклети «Молодь за здоровий спосіб життя» та разом з учнями 9-11 класів створили колажі «Світ без насильства».

1 грудня у Всесвітній день боротьби зі СНІДом медсестрою ліцею Охрімчук Н.В. з учнями 1-11 класів було проведено флешмоб «Червону стрічку носять небайдужі». Цього дня класними керівниками 9- 11 класів були проведені виховні години, бесіди, лекції на тему «СНІД – загроза людства» та психологічна акція «Зупинимо СНІД разом».

3 грудня були проведені уроки толерантності та доброти до Міжнародного дня людей з інвалідністю (класні керівники, соціально-психологічна служба). Діти з інвалідністю,( а тих у ліцеї навчається восьмеро), отримали солодкі подарунки.

Класні керівники 5-6 класів провели з своїми вихованцями конкурс творів « Щастя моєї сім’ї». Кожен дитячий твір – це справжня сторінка «Сімейної книги життя», який нікого не залишить байдужим.

Протягом акції діяла виставка - конкурс малюнків та фоторобіт «Світ без насильства» для учнів ” 5-7 кл., яку організувала та провела вчитель образотворчого мистецтва Лопуга О.С. Активними учасниками виставки були Федорович М.(7 кл.), Рябець Н.(7 кл.), Крепець В.(6кл.), Тіт Б.(6 кл.), Ігнатенко І.( 5 кл.).

Акція закінчилася 10 грудня проведенням Уроку права, присвяченого Міжнародному дню прав людини. І дуже хотілося, аби кожен з нас усвідомив, що насилля проти людини – це не міф, а реальна проблема, від якої навіть сьогодні, у ХХІ столітті, потерпають українські чоловіки, жінки, діти. Адже будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав.

Кiлькiсть переглядiв: 119

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.