Звіт про проведення тижня історії

Звіт

про проведення тижня історії

Відповідно плану роботи школи та з метою підвищення пізнавального інтересу до вивчення історії, правознавства, стимулювання творчої активності учнів з 29 листопада по 03 грудня в школі було організовано та проведено тиждень історії.

Так уже повелося у нашій школі, що тиждень історії та права всі чекають з нетерпінням, і щоб зацікавити дітей до планування тижня треба підходити нестандартно, продумувати кожен крок, від оголошення тижня до тематичних виставок, виховних заходів. Цікаво те, що цікаво дітям, і коли вчитель іде в один крок із часом - учні це відчувають. Без них, саме без учнів нічого б і не вийшло. Протягом цілого тижня було проведено безліч різноманітних та цікавих заходів.

Понеділок. Розпочався тиждень розгадуванням кросвордів для учнів 6-11 класів.

Вівторок. Було проведено історичну гру « Подорож у козацькі часи». Участь брали команди учнів 8класу «Козачата» та «Гетьмани». Команди виконували різні завдання: «Розминка», «Чорна скринька», «Історична постать», «Знайди помилку». Під час цієї гри учні пригадали звичаї, традиції, життя та побут козаків. Перемогу здобула команда 8 класу «Гетьмани».

Середа. Було проведено розважально-пізнавальну гру з історії «Сторінками минувшини » між учнями 7 класу. Перемогу отримала команда,,Скіфи’’.

Четвер. Цікаво та творчо було проведено турнір юних істориків між учнями 10-11 класів «Русь - Україна за перших князів». Обидві команди виявили міцні знання з історії, учні не тільки знали програмовий матеріал, а й володіли додатковою інформацією, яку систематично опрацьовують самостійно. Кращим знавцями з історії України виявилася команда учнів 10 класу.

П’ятниця. На загальношкільній лінійці було підведено підсумки тижня та нагородження. Всі активні учасники та команди були нагороджені грамотами. Підводячи підсумки, можна сказати, що тиждень допоміг створити у нашій школі атмосферу для пізнання історії у незвичних для учнів формах, спонукати школярів до самостійного пошуку, формувати новий погляд на відомі вже явища та факти, а ще збагатити й розширити знання з історії рідного краю, мобілізувати знання учнів шляхом позитивних емоцій, виховувати толерантне ставлення один до одного.

Вчитель історії Людмила РАЖИК

Кiлькiсть переглядiв: 58

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.