Всесвітній тиждень права

Звіт

про проведення Всеукраїнського тижня права

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня

орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться тиждень права, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

Основною метою тижня було:

- підвищити інтерес учнів до правознавства;

- розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;

- реалізувати на практиці основні принципи особистісно орієнтованого

підходу до навчання;

- створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у

нестандартних ігрових ситуаціях.

Проведення тижня права було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнівської молоді про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України. Цей тиждень - пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. А наша маленька «держава» (тобто школа) не стала винятком: було розроблено ряд заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності – від початкової до старшої.

Всеукраїнський тиждень права розпочався відкриттям загальношкільної лінійки, на якій вчитель історії та правознавства Ражик Людмила Анатоліївна коротко розповіла про історію започаткування та проведення Всеукраїнського тижня права. Тиждень права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів.

Так, в рамках проведення тижня були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. У школі була оформлена виставка «Правова література», пройшли конкурси малюнків на тему «Мої права» та захід «10 грудня – Міжнародний день захисту прав людини».

Для учнів 1-5 класів практичним психологом Берташ Ольгою Олександрівною та заступником з ВР Федорович Лілією Володимирівною було проведено гру-мандрівку «Подорож країною права», казкова правова вікторина та перегляд відео про права дітей та попередження насильства в сім’ї./Files/images/IMG_20181206_145228.jpg

Для учнів 6 – 11 класів соціальним педагогом Лопугою Оксаною Семенівною та педагогом-організатором Корольковою Юлією Іванівною була проведена година спілкування «Правова абетка» та перегляд відеофільму «Захисти свої права». Під час спілкування діти повторили основні статті конвенції про права дитини .

З учнями 10 – 11 класів вчителем правознавства Ражик Л.А. був проведений правовий брейн-ринг «На правах Феміди»./Files/images/DSCN2002.JPG

Протягом тижня по класах були проведені години спілкування на правову тематику. Під час яких учні усвідомили, щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони./Files/images/DSCN1988.JPG

Для учнів 7-8 класів було проведено соціальне опитування шляхом анкетування «Як захищені права дитини в школі».

У шкільній бібліотеці була організована виставка бібліотечної полички «Обізнаний – значить озброєний».

Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства. Рівень ефективності проведених заходів був достатньо високим, що дало змогу розвивати творчі здібності учнів, поглиблювати та розширювати знання про їх права.

Робота по формування правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів, формує вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

Кiлькiсть переглядiв: 193

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.