Тиждень інформатики

Традицією в нашій школі є щорічне проведення предметних тижнів, зокрема тижня інформатики. Це дійсно корисно, вносить різноманітність у шкільне життя. Підвищує рівень знань учнів з інформатики. Розвиває творчі й інтелектуальні здібності дітей, інтерес до вивчення інформатики, самостійність та наполегливість. Виховує вміння працювати в групах, почуття відповідальності.

Позакласна робота з інформатики є невід'ємною частиною всієї навчально-виховної роботи в школі. Вона поглиблює знання, залучає до вивчення предмета учнів початкової і середньої школи, сприяє розвитку їх інтелекту, розширює світогляд.

Актуальність проведення тижня інформатики полягає в тому, що даний захід вдало поєднує ігрові і навчальні моменти, показує значущість і роль інформатики в сучасному динамічному суспільстві, сприяє розвитку пізнавальної активності, творчих здібностей, кмітливості, винахідливості.

Тиждень інформатики в Cновидовицькій ЗОШ І-ІІІ ст. проходив з 26.11.2018 р по 30.11.2018 р. згідно затвердженого плану.

Заходи були спрямовані на:

• розвиток творчої фантазії;

• логічного мислення;

• вміння орієнтуватися в інформаційному просторі;

• формування обов'язковості, відповідальності, креативності.

В коридорі було розміщено план проведення тижня, де можна буде ознайомитися з графіком проведення всіх конкурсів.

Протягом тижня діти відповідали на запитання вікторини «Підкаже Інтернет», розгадували 42 ребуси та 6 кросвордів. Найактивнішими в цих конкурсах виявилися учні: 6 класу, 5 та 7 класів.

Розпочався тиждень з перегляду презентації «У світі цікавої інформатики». А також була проведена інтелектуальна гра «Зрозумій мене» серед учнів 8 класу, де перемогу отримала команда «Непереможні» капітан Чубик Назар.

Наступний день тижня, був також насиченим. На перервах всі бажаючі могли спробувати себе в ролі комп’ютерних художників – проводився конкурс малюнків в Paint «Жартома про інформатику», в якому перемогу здобули:

- 2 клас: Лозян Богдан та Гончаренко Дмитро;

- 3 клас: Лопуга Анастасія, Масовець Владислава;

- 4 клас: Федорович Маргарита, Запаловська Іванна;

- 5 клас: Кисельова Дарія, Королькова Ольга.

Окрім конкурсу малюнків у цей день також була проведена інтерактивна гра «Слабка ланка» серед учнів 10 та 11 класів, де діти показали гарний результат і за кількістю балів перемогла дружба.

Середа була присвячена учням початкової школи. Серед учнів 3 та 4 класу проведена інтелектуальна гра «Цікава інформатика», перемогу здобула команда 4 класу «Сходинки до інформатики».

Наступного дня було організовано перегляд навчальних мультфільмів з інформатики з серії «Чомучки» для учнів початкової школи, відеофільм «Інтернет-залежність» для середньої та старшої категорії. А також між учнями 8-11 класів проведено гру-квест «Інфоманія», мета якої полягала у тому, що за допомогою різнопланових завдань мотивувати дітей до розвитку навчально-пізнавальної активності та встановити міжпредметні зв’язки між інформатикою та іншими предметами (історія, музика, література, малювання тощо). У результаті квесту перемогу здобула команда 11 класу.

В останній день тижня було проведено гру «Найцікавіша інформатика» між учнями 5 класу (І та ІІ підгрупи), перемогу здобула І підгрупа. Під час проведення дискусії «Підручник чи комп’ютер?» більша частина учнів надали перевагу комп’ютеру.

Загалом, варто відмітити те, що проведені заходи були цікавими для учнів, спонукали їх до пошуку нових ідей та до створення цікавих непересічних малюнків, поробок з інформатики, розвивали логічне та абстрактне мислення у дітей, підвищували їх зацікавленість у вивченні інформатики, розвивали основні предметні компетенції.

Основною метою усіх проведених заходів було – утворення в учнів розуміння зв’язку матеріалу, що вивчається на уроках інформатики, із ситуаціями, які можуть виникнути в них у житті, та як можна швидко розв’язати ці ситуації чи проблеми, використовуючи інформативні навички.

Загалом в проведенні тижня інформатики участь взяли майже всі учні школи. Активних учасників та переможців конкурсів нагороджено грамотами на загальношкільній лінійці.

План тижня інформатики/Files/images/IMG_20181128_121019.jpg/Files/images/IMG_20181128_120419.jpg

/Files/images/IMG_20181128_115523.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 272

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.