Семінар директорів

27.11.2018 року на базі Рокитнівського РМК відбулося

засідання районного постійно діючого

семінару директорів закладів загальної середньої освіти із проблеми

«Розвиток професійної компетентності педагогічних працівників у контексті проблеми якості екологічної освіти»

Мета семінару :

презентувати досвід роботи Сновидовицької ЗОШ І-ІІІ ступенів щодо підвищення ефективності навчально-виховного процесу в умовах формування екологічної освіти;

- ознайомити з природоохоронною, екологічною та експериментально-дослідницькою діяльностю школи(практично).

З вітальним словом до учасників семінару звернулася завідувач методичним кабінетом відділу освіти Сулковська Людмила Володимирівна, яка ознайомила присутніх із системою роботи відділу освіти щодо формування екологічних ціннісних орієнтацій як складової освітньої діяльності педагога в умовах НУШ.

Представив роботу Сновидовицької школи з проблеми семінару директор школи, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, старший вчитель Лопуга Микола Михайлович, який зосередив увагу учасників на підвищенні рівня екологічної освіти і свідомості школярів. А також, висвітлив участь школи у міжнародних проектах в рамках роботи з ПМГ ГЕФ України.

Результатами роботи над темою семінару поділилися заступник з навчально-виховної роботи Федорович Оксана Іванівна, яка продемонструвала відеозбірку уроків екологічного напрямку. До цієї збірки увійшли такі уроки: екологія (11 кл.), природознавство (2 клас ), сталий розвиток (4 кл.) та курс за вибором «Лісознавство» (8-9 кл.).

Про позакласну роботу з екологічного напрямку розповіла заступник директора з виховної роботи Федорович Лілія Володимирівна, яка у своєму виступі розкрила шляхи удосконалення екологічного виховання на основі творчого підходу до виховного процесу.

Тренінг «Учитель – знову учень» був організований соціальним педагогом Лопугою Оксаною Семенівною. Директори закладів вправлялися у формуванні моделі керівника сучасної школи,відчувши себе справжніми учнями.

Завершальним етапом семінару став майстер-клас «Еко-намисто», який був проведений педагогом-організатором Корольковою Юлією Іванівною.

Всі учасники були задоволені семінаром та роботою Сновидовицької ЗОШ з проблем екологічного виховання. Залишали тільки позитивні відгуки та побажання і надалі плідно працювати в напрямку екологічної освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 197

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.